Kenyai pedagógusok jártak Fügödön

Megosztás

Az Indahouse Hungary a legszegényebb borsodi településeken tart fejlesztő foglalkozásokat óvodás- és iskolás korú gyerekeknek. De olyan is előfordul, hogy kilépnek a négy fal közül és a Sziget Fesztiválig meg sem állnak azokkal a gyerekekkel, akik előtte még a megyehatárt sem lépték át.

Fügödön, Encs leginkább megbélyegzett cigánytelepén. 4 utcában több, mint 200 gyerek él, folyamatos nélkülözésben. A szülők iskolai végzettsége alacsony, a napról napra való túlélés a fő feladatuk. Se az óvodában, se az iskolában nincs elég pedagógus, ami miatt a gyerekek első éveiben kialakuló lemaradása nem csökken, hanem nő, így kezdi bemutatkozását honlapján a civil szervezet. Lassan 10 éve tevékenykednek ezen a területen és egyre szélesebb nyilvánosságot kap hiánypótló munkájuk.

A napokban különleges vendégei voltak a szervezetnek, ugyanis kenyai pedagógus kollégák tettek látogatást náluk, hogy a családok otthonaiban zajló korai fejlesztő programokról szerezzenek tapasztalatokat.

A fügödi családok rendkívüli kedvességről, nyitottságról és vendégszeretetről tettek tanúbizonyságot. Izgatottan, befűtött szobákban várták a beharangozott vendégeket. A gyerekek először hosszan figyelték a nagy mosolyú látogatókat, de aztán volt aki olyan bátor lett, hogy kedvesen megsimogatta a vendégek arcát és fejét, írja közösségi oldalán az Indahouse.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson van egy tanodájuk is, ahol a környék gyerekeit játékos foglalkozásokra várják és azt is érdemes róluk tudni, hogy szervezetük legfontosabb mozgatórugója az a közel 300 önkéntese, akik azon túl, hogy megvalósítják a szakmai munkát a terepen, részt vesznek a hétvégék előkészítésében és egyéb háttérmunkákban.

Az Indahouse karácsonyi közösségi gyűjtéséhez itt lehet csatlakozni.

Fotók: Indahouse Hungary

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek